T-buddy brengt beginnende, zoekende, of ergens-op-hun-weg-zijnde transgender* personen in contact met buddy’s, lotgenoten die al wat meer ervaring hebben. Met je buddy kun je afspreken om samen dingen te doen zoals een goed gesprek hebben, gaan shoppen, andere lotgenoten leren kennen… Buddy’s kunnen je nuttige informatie geven. Omdat ze zelf een transitie meegemaakt hebben, begrijpen ze hoe jij je voelt.

Al onze buddy’s verbinden zich ertoe om enkele fundamentele afspraken na te leven:
– strikte discretie, respect en veiligheid staan steeds voorop
– er zijn geen seksuele contacten binnen een buddy-duo
– er wordt geen geld aanvaard, buddy’s zijn vrijwilligers

Ben je geïnteresseerd om een buddy te krijgen, of om zelf iemands buddy te worden? Kijk dan gauw hieronder voor meer informatie…

*met “transgender” bedoelen we alle personen die zich identificeren als transgender, niet-binair, genderfluïde, agender, queer, intersekse of op een andere manier verschillend van de binaire gendernorm

Wil je een buddy?

Als je als transgender* persoon meer jezelf wil zijn, dan kan dat heel wat emoties en vragen meebrengen. Misschien…
– vind je het lastig om erover te praten met je partner, je kinderen, je ouders …
– weet niemand wie je werkelijk bent, en zoek je een veilige plek om jezelf te kunnen zijn…
– wil je gewoon eens praten met iemand die je begrijpt…
– wil je zo graag een bepaalde winkel binnenstappen, maar durf je niet goed…
– heb je specifieke vragen die je aan een lotgenoot wil stellen ?

In al deze situaties kan een buddy jouw steunende partner zijn. Vraag een buddy door hieronder je gegevens in te vullen en te verzenden, of door te mailen naar tbuddy.info@gmail.com . Wij geven jouw informatie niet door, jouw veiligheid en privacy zijn heel belangrijk voor ons. Dank zij je informatie kunnen wij een passende buddy voor je vinden waarmee het goed kan klikken. Een vriendschappelijke band is immers fijn voor beide partijen, en geeft kracht en vertrouwen.

Als je je aangemeld hebt, kan je na enkele dagen een mail of telefoontje van T-buddy verwachten. Je kan dan vertellen wat je verwachtingen zijn, en vragen stellen als je die nog hebt. Daarna gaan wij op zoek naar een buddy voor jou. Als we die gevonden hebben nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek, live of via videochat. Als jij ja zegt, dan heb je een buddy!

Wil je buddy worden?

Ben je transgender* en heb je al wat ervaring?
Wil je anderen bijstaan die nog aan het begin van hun transitie staan?
Vind je verbondenheid en empathie belangrijk?

Dan is buddy zijn iets voor jou! Meld je aan door de velden hieronder in te vullen en te verzenden, of stuur een mail naar tbuddy.info@gmail.com . We contacteren je dan voor een kennismakingsgesprek. Daarna krijg je samen met andere buddy’s een korte opleiding. Die opleiding is een verbindend samenzijn waarin we dingen inoefenen zoals:
– mensen onbevooroordeeld accepteren in hun eigenheid
– spreken en handelen vanuit gelijkwaardigheid
– vertrouwen geven en ontvangen
– echt luisteren.

Na deze opleiding ben je klaar om te starten als buddy. We brengen je in contact met een persoon die voor zover mogelijk ongeveer dezelfde leeftijd, genderidentiteit, woonplaats en interesses heeft. Als jullie allebei akkoord gaan, starten jullie als buddy-duo.

Als buddy neem je ook deel aan de buddyvergadering. Dit is een plaats voor uitwisseling van ervaringen. In deze bijeenkomsten steunen we elkaar, kan bijkomende opleiding gegeven worden, en maken we het graag gezellig. Buddy’s kunnen ook steeds een persoonlijk gesprek vragen met een coach van T-buddy.